Συμβουλές στρατηγικής πόκερ για να σας βοηθήσουν στο παιχνίδι

 

 

Είναι θλιβερό θέαμα όταν ένας παίκτης τσεκάρει τρεις φορές το φλος nats στο flop και στη συνέχεια πρέπει να βάλει αμήχανα το χέρι του στο τραπέζι όταν ο αντίπαλός του τσεκάρει στο river. Το αργό παιχνίδι πολύ συχνά είναι ένα συνηθισμένο λάθος μεταξύ των παικτών που φοβούνται να διώξουν τους αντιπάλους τους από το ποτ όταν έχουν δυνατά χέρια πόκερ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να ποντάρετε με ισχυρά χέρια για να αυξήσετε το ποτ και να προστατέψετε τα ίδια κεφάλαιά σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα να ποντάρετε/επαυξάνετε τα ισχυρότερα χέρια σας στο postflop. Μπορείτε να ελέγξετε τα ισχυρότερα χέρια σας εάν:

Είναι απίθανο να υπερτιμολογηθείτε.

Δεν υπάρχουν πολλά εκφοβιστικά χαρτιά που θα σας εμποδίσουν να κερδίσετε χρήματα στις επόμενες οδούς.

Η γκάμα του αντιπάλου σας είναι σε μεγάλο βαθμό στραμμένη προς χέρια χωρίς αξία showdown.

Ωστόσο, όταν αισθάνεστε αβέβαιοι, απλά ποντάρετε (ή κάντε check-raise αν δεν ήσασταν ο επιθετικός στο preflop). Ναι, είναι απογοητευτικό όταν ο αντίπαλός σας πάει πάσο, αλλά δεν είναι τόσο απογοητευτικό όσο το υπερβολικό ποντάρισμα ή το να χάσετε μια πιθανή κοιλάδα.

Δείτε αυτό το infographic για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις βασικές αρχές του πόκερ: γρήγορο ή αργό παιχνίδι.

Το μεγάλο τυφλό είναι μια ειδική θέση, επειδή έχετε ήδη βάλει 1 μεγάλο τυφλό στο ποτ. Για το λόγο αυτό, κάθε φορά που αντιμετωπίζετε ένα Raise στο big blind, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε το ποτ σε σχέση με τις άλλες θέσεις – σκεφτείτε το ως έκπτωση.

Λόγω της έκπτωσής σας και του γεγονότος ότι είστε ο τελευταίος που ενεργεί στο preflop, μπορείτε να καλέσετε κερδοφόρα πολλά περισσότερα χέρια από ό,τι αν καθόσασταν σε άλλη θέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε call raise με χέρια-σκουπίδια όπως το 9 5, αλλά πιο οριακά χέρια όπως το K 9 και το Q 6 γίνονται playable στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το πόσο ευρέως θα πρέπει να αμυνθείτε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες – εδώ είναι οι τέσσερις κυριότεροι:

Θέση Raiser (παίξτε πιο σφιχτά ενάντια στις πρώιμες θέσεις και πιο χαλαρά ενάντια στις όψιμες θέσεις).

Ο αριθμός των παικτών στο χέρι (όταν 1 ή περισσότεροι παίκτες έχουν κάνει call ένα Raise, παίξτε πιο αυστηρά και κάντε call μόνο σε χέρια που έχουν καλό ρεκόρ πολλαπλών πονταρισμάτων).

Μέγεθος της αύξησης (όσο μεγαλύτερο το ποντάρισμα, τόσο πιο αυστηρό το παιχνίδι και το αντίστροφο).

Μέγεθος στοίβας (με μικρή στοίβα, παίξτε λιγότερα κερδοσκοπικά χέρια και προτιμήστε τα δυνατά χαρτιά).

Υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες, όπως το πόσο συχνά ο αντίπαλός σας θα ποντάρει συνέχεια στο postflop, αλλά οι τρεις προαναφερθέντες είναι οι κύριοι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Παραιτηθείτε όταν δεν είστε σίγουροι

Θέλετε να μάθετε τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ενός κακού παίκτη και ενός επαγγελματία παίκτη; Είναι η ικανότητα ενός καλού παίκτη να πασάρει ένα καλό χέρι, όπως ένα υψηλό ζεύγος, όταν νομίζει ότι έχει χάσει.

Ακούγεται πολύ απλό, αλλά στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, εν μέρει λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι ρυθμισμένος ο εγκέφαλός μας. Είμαστε από τη φύση μας περίεργοι και θέλουμε να κερδίσουμε. Όταν πάμε πάσο, χάνουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το ποτ και δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας ανακαλύπτοντας τι έχει ο αντίπαλός μας.

Το να κάνεις call πολύ συχνά και σε λάθος καταστάσεις είναι ο δεύτερος ταχύτερος τρόπος για να χάσεις στο πόκερ (μετά τις αναποτελεσματικές μπλόφες). Κάθε φορά που δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει να κάνετε call ή να πάτε πάσο σε ένα ποντάρισμα ή raise, κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και πάτε πάσο.

Συμβουλή για επαγγελματίες: Όταν πας πάσο σε μια από αυτές τις καταστάσεις, φρόντισε να καταγράψεις τις λεπτομέρειες του χεριού, ώστε να μπορείς να προσπαθήσεις να καταλάβεις αν πήγες πάσο σωστά μετά τη συνεδρία. Η μελέτη και/ή η συζήτηση τέτοιων χεριών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώνετε συνεχώς τις ικανότητές σας και να καλύπτετε τα κενά στις γνώσεις σας για το πόκερ.

Greece casino top play

Οι παίκτες δεν κάνουν check με χέρια που μπορούν να καλέσουν μερικά πονταρίσματα όσο συχνά θα έπρεπε. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνουν check, έχουν συνήθως ένα σχετικά αδύναμο χέρι, το οποίο συχνά διπλώνει όταν αντιμετωπίζει πολλαπλά πονταρίσματα. Αυτή είναι η κατάσταση « μπλόφα με το τίποτα » που ανέφερα προηγουμένως.

Όταν ο αντίπαλός σας δείχνει μεγάλη αδυναμία σε ένα heads-up (για παράδειγμα, αν κάνει check στο flop και στο turn), μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε με μια επιθετική στρατηγικη ποκερ. Δεν θα πρέπει να ποντάρετε μόνο με τις συνηθισμένες μισές μπλόφες σας, αλλά θα πρέπει επίσης να κάνετε μια καθαρή μπλόφα με κάποια άδεια χέρια, ιδανικά με καλά αποτελέσματα μπλοκαρίσματος.